x

5 филма, подходящи за начинаещи по немски език

Статия

5 филма, подходящи за начинаещи по немски език

Да изучаваш немски език с тетрадка, речник и учебник, понякога може да доскучае.

Гледането на филми може да бъде страхотно допълнение към изучаването на всеки един чужд език. Чрез тях освен свикването със звученето на дадения език, можеш да разбереш много за културата както и да имаш досег с различните диалекти в един език.

Например в немския език се срещат над 35 диалекта, така че гледането на различни немски филми е страхотен метод да се докоснеш до част от тях.

С този набор от няколко фима на немски език, освен че ще си прекарате добре няколко часа - ще сте фокусирани и единствено върху езика.

Ако и ти си в начинаещ в изучаване на немския език или пък искаш да изгледаш няколко лесни за гледане филми на немски, ще споделим следните 5 филма:

NB – следи за новите думи в разговорите, и ако не успееш да намериш смисъла на изречението, паузирай сцената и извади новите думи от речника.

1 - Der 7bte Zwerg

 

Подобно на приказката, сюжетът на филма включва прокълната след раждането ѝ принцеса, която се убожда и заспива, заедно с целия си замък, но тук джуджетата от приказката за „Снежанка“ се заемат с развалянето на магията.

2 - Lola Rennt

Номиниран за най-добър чуждоезичен филм на БАФТА, филмът разказва за жена, която разбира че разполага само с двадесет минути, за да спаси приятеля си Мани. За това време трябва да намери 100 000 марки. Следват три варианта на продължението.

3- Nirgendwo in Afrika

Носител на наградата ОСКАР за най-добър чуждоезичен филм, Историята се разказва през погледа на малката Регина Редлих - дъщерята, която е силно очарована от Африка и странните й обитатели. Но за родителите й - Етел и Валтер Редлих, е непосилно да се приспособят към новия си живот на фермери някъде в пустошта и горещината, където като най-необходими вещи, абсолютно неадекватно на ситуацията, Етел решава да занесе не друго, а балните си рокли.

4- Absolute Giganten

Историята на филма е за трима приятели с огромни мечти, но само единият от тях решава да действа по тях. Разкъсани между меланхолията на раздялата и еуфорията от последните си часове заедно, те отново изпитват всички възходи и падения на своето приятелство.

5- Good Bye Lenin

Сбогом, Ленин” е комедия, която разказва за промените в Германия през 1989 г. Филмът е фокусиран върху събитията от Девети ноември 1989, когато Берлинската стена е разрушена, и авторът му изследва какво следва след промяната, която толкова хора са жадували и за която са се борили.

В този списък ще разбереш за истории, насочени към децата, ще преминеш през филми с по-голяма концентрация на уличен (сленг) немски език, ще се докоснеш и до филм с политическа идеология, както и филм с ясна и отчетлива немска реч.

Разбери и за предстоящите ни курсове по немски език в нашата страница, и бъди подготвен за всички предстоящи премиери на немски филми

www.schiller.bg

 

Приятно гледане!